Kisah Cinta yang sememangnya unik antara Warfeen Wardah dan Rayyan Raiqarl…
Rayyan dan Valqis kembali pulang menetap di rumah pusaka ibu mereka setelah bertahun merantau…
bermula dengan memori karipap pusing…Rayyan kembali menyelusuri memori2 ketika zaman persekolahannya di kampung..

Wafeen..gadis yang memilih untuk tinggal bersama neneknye dari duduk bersama keluarga di Cape Town..
mungkin takdir tertulis untuk keluarga Wafeen dan Rayyan menjalin hubungan..
kemarahan Rayyan kepada adiknya Valqis menyebabkan Val keluar dari rumah dan takdir membawa Val bermalam di rumah Wafeen..disitu kisah bermula..
menjadi cucu angkat telah membawa banyak memori kepada Val dan Rayyan dimana mereka menghabiskan raya mereka bersama Wafeen dan nenek angkat mereka..

 

 photo hikayatcintasipematahhati-imansufi_zps42d0dd6b.jpg

SUAMI YANG KUBENCI PON BEST!!

Demi cinta dan iri pada adik tirinya Daniel Elhan..Rayyan tekad merampas Wafeen…
sememangnya Rayyan tidak bertepuk sebelah tangan…
rupa2nya Wafeen la gadis karipap pusing yang dicari selama ni..
akhirnya mereka bersatu walau banyak dugaan yang melanda…

baru menikmati nikmatnya cinta…cinta mereka diuji..
mampukah mereka bersatu kembali??
mungkinkah dendam Daniel terkubur begitu saja??
atau mungkinkah Wafeen mampu mengecap kebahagiaan bersama angan2nya???
siapa yang patah hati??dan siapa pula si pematah hati??

kisah yang pada saya sangat menarik dan best!!!
bagaimana seorang lelaki yang sangat gentleman..pandai mengambil hati..dan kelakar memikat seorang gadis yang dicintai…
paling best part Rayyan duduk menikmati hari2 sebelum raya di rumah nenek Wafeen…
dari kulit ke kulit kot bace buku ni…
satu lagi novel yang saya rase rugi xbace dari dulu..
beli and then simpan smpai terasa nak bace…hihi…

RATE: 4.8/5 – HIGHLY RECOMMENDED

pppssssttt: bestnye kalau dpt rumah tepi pantai…hiks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

18 Responses to Hikayat Cinta Si Pematah Hati

  1. Alin Marlini says:

    OMG….ada 3 novel tak hbs baca lagi tp dah terpikat dengan novel ni

  2. Fara says:

    Amboi, nama watak dia….glamer2 gituhhh!

  3. zyra says:

    macam menarik jugak sinopsis novel nie..
    tkde spe2 nak buat drama ke novel nie haha

  4. Lala says:

    menarik tertarik, mungkin akan dibeli dalam masa terdekat ni haha. mudah terpengaruh betul hehe :P

  5. suriaamanda says:

    citer ni best..akak dah ada…tangkap syahdu..kalau buat drama pun sure laku ni…

  6. Mak lagenda says:

    Amboiii..dah kembali membaca adik soram ni..

    :)

  7. Azhafizah says:

    wah..citer novel memang feeling habes!

  8. hamboi yunk. u punye sinopsis tu buat i rasa nak terkam popular skang jugakk. haha. malangnya ceruk kampung ni mana de kedai buku bagai tu. menahan perasaan la jawabnya. hee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>